cursor

Sunday, 22 June 2014

Farewell Dinner


Assalamualaikum,

Engko pernah tak rasa ko list barang nak 'dinner' sampai beratus-ratus duit Scholarship ko habes, 
ko pergi make up berjam-jam dan bila sampai tempat 'dinner' makanan nak habis dahhh. 

Macam ni Mei haritu, kitorang ada Farewell Dinner kat UNIMAS, setelah tiga tahun belajar kat sini akhirnya nak habis dah belajar, so untuk say goodbye dengan kengkawan kena lah ada event dinner. hee. yg tu tipu.

sebenarnya event dinner ni sebab nak dapat 10% carry mark untuk subject finance seminar. so nak taknak kena datang juga lah kan, bayar mahal kot, kalau tak datang rugi.

So, bila Dinner ni, as a lady memang excited juga lah, sebab masa tu la kita nak tunjuk make up kita, dress kita, and hoping for a very nice selfie semata2 nak tukar gambar profile FB kan. ngee. 
(Gambar haruslah di tapis dan di edit dulu ya, nanti anonymous datang komen pula)




Actually, dinner ni bertema kan "Fancy Selfie of the night", lebih kurang mcm tu lah, so beli baju taknaklah light colour. Ok part baju settle then petang sebelum dinner kitorang pergi Touch-up muka sikit, nak bagi berseri sikit muka.

Datang je pergi beauty saloon tu, perkara pertama dia ckp kat aku, "boleh shave kening sikit tak"..tu lah hakikatnya bila datang beauty saloon dengan cara serbu je.. so the make up assistant chinese, then Iollls ikut je lah. Nasib baik tak shave habis..

Then, adalah juga nak request2 smokey Eyes kan, tapi dia langsung tak reti nak buat, aku make up lagi bagus kot, tapi tu je lah, dia guna barang makeup brand Mary Kay, so no wonder I let her touch up dengan style apa pun dia suka.. guna product tu memang selesa, datang je dinner muka less oily, siap dia recommend kan Oil Mattifier Mary Kay lagi kat aku, dia hengatt aku ada duit nak beli barang make up mahal-mahal. Duit makan pun aku jimat dan cermat.. lahh sngt :P

Sampai je dalam Dinner Hall kitorang cepat-cepat cari tempat duduk, pastu tak makan lagi tau, terus kuar monopod and ambik gambar, nampak tak ke'selfian' di situ. haruslah mengambil gambar selepas pergi beauty care mahal-mahal. hah.










Dengan lecturer sekali ambik gambar, siap peace bagai, sampai lupa seketika the role as a student* + semua lecturer final semester adalah lelaki, so no wonder macam kumbang di kelilingi bunga dahh.





*Gambar semua ehsan daripada Iphone5 NURUL FATIHAH*

Btw, rasa sedih untuk habiskan tahun/semester terakhir belajar kat sini sebab banyak sangat kenangan pahit manis, kawan yang innocent dh jadi jahat, yang jahat menjadi semakin jahat..dan yang kurus telah menjadi gemuk, hah aku lah tu.

will miss them so badly.

Finance Program Intake 2011/2012 if ure read this, thank you for your supports all the good and bad moments will keep those memories in my little deep heart. Saranghae.





Regards,

Aisha Ulong.


3 comments:

  1. Replies
    1. salam perkenalan juga cik ana, lama sy tidak online

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete








get this widget here