cursor

Sunday, 29 September 2013

Mr.Heldy and Blood Donation.

Assalamualaikum,

sebenarnya hutang entry ni, entry requested by Heldy sendiri.

so, taktau motif dia nak aisha tulis entry ni mungkin sebab nak abadikan memory keluar seharian before aisha balik sarawak haritu.


Area kota Kinabalu jam 9am. Cantik? tau da kau nak cakap yang tu.. datanglah sabah ye tepi pantai je. 




Kitorang keluar start pukul 9 am sampai 1 am kalau tak silap, start dari breakfast , lunch, dinner and laslty supper kfc tu wajib! semua berdua so jenjalan seharian ada juga hasilnya..

Hasilnya Heldy sempat derma darah ditemani oleh girlfriend dia yang gemok separuh cute ni. ha ha.


so, jom kita derma darah.. step by step k.
firstly aisha takmau lah Heldy pergi Derma Darah sebab time tu kitorang jenjalan naik motor, kang dah kena jarum tak ble drive dah.. takmau jalan kaki balik rumah jauh kot, naik bas pun tak reti.

so, bebel punya bebel Heldy tunjuk kad derma darah dia yang colour merah tu sapa pernah derma pasti tau, then aisha belek-belek nampak akan dapat treatment free kalau selalu derma darah, Heldy cakap lagi banyak makanan free kalau derma darah. please katanya. serta merta aisha terpengaruh. Terus tolak dia duduk dekat meja registration blood donation. 

Pehh, excitednya akuhh ! 

so, aku dengan selambanya tangkap gambar step by step ni, nak masuk blog bisikku ditelinga heldy, ha sekarang dia request berkali-kali nak aku buat entry.





nak derma darah ni pun macam-macam rules, safety first la kann.


Okay, first benda nak kena buat adalah registration, Heldy dah semangat dah register tapi register pon kena questionnaire banyak-banyak, apa lagi aku yang tolong Heldy jawab semua tu, biar cepat dan pantas kerja Heldy.



selepas sahaja register kena ambil sedikit sample darah, kalau darah cair sangat diorang taknak kita derma darah, tak ingatlah. cantik juga rupa akak ni   pandai dia buat tak tau aje aku ambik gambo.



Ready untuk menderma! nampak tak kad merah kat bakul dia tu, itulah kad yang aisha dok habak kat angpa semua tu.



Alhamdulillah siap juga donate, jarum, cucuk mana tah.. so lastly dapat sijil, semangat dia tunjuk sijil dia. Tapi sedih weh bila tengok gambar ni, aisha taknak mereka ambik darah dia. sobb. sobb.


Tadah!!! dah settle jarum menjarum so dapatlah makan minum.


 Ha! da dapat makanan dan minuman hasil sumbangan pihak-pihak berkenaan so matlamat aisha and heldy selepas tu adalah pergi Perdana Park and menghabiskan segala makanan yang ada. Gelojoh juga heldy ni. ahaha.



Inilah dia Perdana Park, cantik macam ICity kan?




(Entah apa yg Heldy happy sangat nih. Tak ingat)
so itu je la untuk hari ni, thanks reading rasanya bermanfaat juga bagi yang nak tau kelebihan menderma darah ni.


k, bye :)

No comments:

Post a Comment








get this widget here