cursor

Monday, 2 September 2013

Kenangan atau pengajaran



Assalamualaikum semua,
Kelmarin walaupun penat sebab subuh tu aisha direct dari kampung 2 jam duduk dalam kereta nak lengguh Bonto# duduk.. pastu sampai ja kota kinabalu (KK) direct teman akak aisha ceramah 5 jam non-stop di UMS, then heldy ajak jumpa and pergi tengok wayang KL ZOMBIE kalau tak silap dalam 1 jam lebih duduk.. ha ! lengguh tak bonto# kau duduk, dah leper sikit ase.. eww!

aisha tetap gigihkan tangan nak taip entry sebab taknak kenangan semalam hilang dari ingatan, setiap apa yang heldy cerita and luah tentang pengalaman dia, walau sesaat pun aisha tak nak lupa, aisha nak simpan tapi biarlah aisha share dengan semua .. sepatutnya aisha simpan sorang-sorang je, memandangkan aisha dah nak masuk Final Year and bakal memenuhkan otak dengan ilmu-ilmu and ceramah motivasi yang Free Of Charge and Kaw-kaw dari lecturer, risau pula semua memori hilang an. who knows?

so, I need something to remind me, since dah malas nak tulis diary harian biarlah aisha taip dalam entry ni,.

Korang pernah tak rasa sayang sangat kat someone tu,sampai korang sanggup buat apa saja untuk dia, sampai korang sendiri pun tak tau yang korang ibarat dipergunakan akibat terlalu nak ikut kan cakap yang tersayang, pernah tak? pernah tak?

Pernah tak korang ada gf yang suka baling-baling barang yang korang beli contoh sandal and handphone sebab bergaduh and korang keep beli lagi untuk gf korang walaupun korang tahu benda tu akan dibuang lagi, di baling ibarat satu benda yang tak berharga dari org yang paling rapat and dekat dengan dia?

Korang pernah tak jaga gf korang time dia sakit? korang beli ubat and beli makanan tunggu sampai dia sembuh?

pernah tak korang drive dari tawau ( 7 jam ) direct pergi KK and dari KK pergi kampung ( 2 jam ) sebab gf korang tak dapat dikesan tak angkat call? tak dapat di contact lansung ibaratkan korang tak penting dalam hidupnya?

Pernah tak korang rasa buat perjanjian dengan someone time tu korang sanggup kerja dulu and kumpul duit untuk support yang tersayang tu? lets say urs gf lah u nak tanggung.
until dia habis study and selepas dia habis study dia tinggalkan korang sebab dah dapat lelaki lain tak pandang anda walaupun time dia susah andalah yang berusaha untuk membantu dia..support dia.. budi anda lansung tak berharga?

pernah tak korang rasa di cakar perempuan, di tendang di tampar? sebab bergaduh tapi korang tetap sabar sebab si dia perempuan and korang nak biar ja dia buat macam tu supaya dia tak tinggalkan anda? pernah?

HELDY PERNAH..

dia pernah rasa semua tu selama 6 tahun, setiap detik dia sabar dengan semua dugaan tu, dia tempuhi semua yang berlaku dalam hubungan selama 6 tahun tu, sebab dia sayang, sebab dia cinta,. dia jaga gf dia time sakit, dia support time gf dia sekolah, dia jaga keluarga gf dia, and ini balasan gf dia dengan dia?? 


aisha  nak nangis tau dengar cerita dia semalam time tu memang mata dah merah and he knows ..aisha teruslah suruh dia ceritakan dari A to Z.. kira-kira korang ada tak sifat kesabaran macam tu? kalau aisha memang haramlah tak. 

so, heldy cakap semua ni bukanlah kenangan tapi adalah pengajaran dalam hidup, aisha harap korang diluar sana pun ambillah pengajaran jangan terlalu memilih sebab Allah dah tentukan semuanya, mungkin yang ada di depan mata anda sekarang ni itulah yang paling berharga dalam hidup anda, jangan lepaskan and  sentiasa bersyukur, aisha juga bersyukur sebab lelaki yang tabah tu , yang sangat penyabar and penyayang tu dah jadi milik aisha, walaupun belum halal tetap milik aisha tau and in sya Allah aisha akan mencuba buat yang terbaik dari kekasih dia yang dulu, aisha jaga hubungan ni yang penting heldy juga kena mainkan peranan dia.

Entry ni bukan nak protest or against EX dia tau cuma nak ambil pengajaran dari kisah ni la..so yang buruk tu dari aisha and yang baik semuanya dari Allah... 

Allahualam cukup sampai disini kali ni.


2 comments:








get this widget here