cursor

Wednesday, 4 September 2013

Dah pernah jumpa ex dia dah.


Assalamualaikum,

Rajin gilo budak aisha ni hapdet entry tiga kali sehari.
Ha ! ni dah jadi zombass kat umah seharian, hapdet blog je la kejanya.
ok, straight to the point, aisha ada update pasal malam yg heldy cerita pasal ex dia kan? yang aisha khusyuk gila dengar sampai nak kuar air mata tu..

aisha ada tanya nama FB ex dia, dia bagilah tapi pesan kat aisha janganlah buka sebab tu kan benda lama, kena move on la.

Tapi aisha ni kategori budak degil juga la, korang pun kalau bf dah bagi lampu hijau nama ex dia tu, korang pun tup tup duk depan laptop buka internet curi wifi orang sambil dahi dikerutkan sedikit and search nama ex dia. Hoho.

Finally aisha jumpa juga , dua hari dok melayan past and present ex dia, langsung tak hapdet pasal heldy pun, hampeh aku, benda yang aisha nak tengok sangat tak dapat.

hampeh uols, hampeh.

so, keesokkannya aisha tengok lagi, buka and ulang benda yang sama..
finally aisha jumpa something interesting yang boleh jadi bahan gossip dalam blog , gossiplah sangat. Takde orang nak tau kisah aku pown.

sebelum tu, time di kampung time raya aritu, tak ingat tarikh apa, aisha pergi cabut gigi di Klinik Tandek with my sis, mom, aunt, and dad. Takyah dad sangatlah.. ha ! dengan bapa aisha.
ni muka sakit gigi, sempat tacap makeup bagai sebelum jalan.



Sengaja nak ambil view gambar dari atas supaya tak nampak how tembam dah pipi setelah menahan bengkak hari isnin sehingga khamis, which is khamis tu special day kat Klinik Tandek khas utk cabut gigi je, hari lain tak ble datang melainkan ada appointment dengan doct.


Lama kot duduk tunggu nombor kena panggil, tapi tak ingat masa dah, tak ingat dunia otak asyik fikir jarum panjang and gigi geraham yang aisha nak cabut ni, dah terbayang urat kat mata naik sebab gigi geraham ni boleh tahan juga sakit kalau dicabut. Kalau doct. tak bius betul-betul boleh sakit sampai nak hantuk kepala abak ang.

Then, sambil-sambil santai kat lobi area menunggu giliran yang sejuk tu, sempat lah tengok orang yang lalu lalang kat sana, ternampaklah someone pakai spec keselamatan, baju kalis air warna biru and sambil pegang fail membuatkan aisha cukup takut nak masuk bilik pakar. Aisha tengok manis orangnya,bergigi besi, dan kecil cinonet, cute suka aisha tengok.. kekadang nak juga mcm tu, cantik bergaya kerja dalam aircond pula tu, tp dia assistant doctor je, tulis informasi ttg pesakit yg datang.

so, lepas tu, dalam seminggu macam tu aisha pulang KK  and jumpa heldy, dari apa yang heldy cakap heldy suh aisha bayangkan.. aisha memang dah terfikir ttg ex heldy,teringat akak kat Klinik haritu..

so, godek punya godek harini aisha nampak ex dia lets say kita bagi nama M je la ek, memang huruf nama dia mula dengan M ( ok, who cares? :P)
so, aisha nampak dia post gambar beraya dengan staff di KLINIK TANDEK, dengan doctor yang berjaya mencabut gigi aisha tu,mula tu aisha tak percaya tu dia M, sebab heldy cakap now M ada kat Tawau..rupanya memang dialah orangnya yang aisha jumpa, yang aisha bercakap, yang aisha bergurau senda before cabut gigi, nak hilang nervous katanya, and ya Allah, kecilnya dunia ni, aisha dah jumpa M sebelum heldy bagitau siapa M sebenarnya. 

agak-agak perlu ke aisha nak bagitau heldy yg aisha dah pernah jumpa M, dah nampak yang dia cantik dari aisha berganda-ganda pula tu, aisha rasa down bila fikir tentang benda ni, aisha rasa tak setanding dengan ex dia, kalau dari segi pelajaran maybe yes la, tapi kalau dari segi fizikal aisha tak setanding, aisha tak cantik. Ha! nampak tak how blue i felt? Tapi aisha pun tak faham kenapa aisha nak rasa macam ni lagi walaupun M tu dah kahwin last year, and macamana nak cakap eh?

so, maybe betullah org cakap don't talk anything about your ex time bcinta.
lagi heldy ckp pasal ex ( actually aisha yang tanya banyak) and semakin aisha nak search ttg M. huh! help me.. rasa down melanda diriku..


Tapi, whatever it is aisha akan tetap tabah mungkin Allah nak aisha faham tentang takdir tentang ketentuan, aisha tau semua tak perfect and no reason for me to fell down.. blue and yang sewaktu dengannya.

"Sebenarnya bukan kita yang kuat, tapi Allah yang anugerahkan kekuatan tu kepada kita. Jadi kalau kita rasa kita tak kuat atau lemah, cepat2lah berdoa agar Allah kuatkan kita balik.." ya Allah if today i lose my hope please remind me that your plan are better than my dream 


 So, Heldy apapun cabarannya help me to fix it ok. ILY -cha


salam.

No comments:

Post a Comment








get this widget here