cursor

Thursday, 4 July 2013

mencari resepi makanan nak dimasak untuk si dia.

Assalamualaikum semua, hai?

Alhamdulillah sejak balik sabah rezeki aisha bertambah-tambah,
terima kasih ya Allah..
abang kakak aisha semua baik-baik..
ada rezeki lebih semua share kat aisha.hi hi hi.

okay, bukan nak cerita pasal tu, ha ! ni nak cerita pasal boyfriend? lelaki?
lelaki suka perempuan masak kn?

macam tu pakwe kita juga, asyik nak suruh masak je.
ada sekali tu masak untuk dia, dia kata kenyang dari start makan tengahari tu sampai malam tak makan.. sebab terlalu kenyang, masakan aisha sedap sangat, amboi puji ke hape tu? hi hi.

Then, aisha belum bagi lagi hadiah birthday en.abang ni, tapi dia takde la claim, just aisha yang selalu ingatkan dia untuk claim, nak tahu dia claim apa?Dia nak makan masakan aisha oii.
so, sekarang ni tengah godek-godek kat google resepi yang terbaik nak masak untuk pakwe nanti. korang ada idea tak? before start puasa nak main masak-masak dulu.. 

start ramadhan nanti baru start fokus buat Projek Tahun Akhir and sambil-sambil tu tolong mama bisnes biskut raya, hemm, aisha pandai buat biskut raya tau.. 
tiap tahun bisnes, inshaAllah kalau ada rezeki lebih, nak bisnes chocholate homemade pula, tu yang masalah tu, kalau nak jual coklat kena caj mahal dari kuih biasa .. nanti orang cakap apa pula kn, so kena fikir lagi la. nak jual ke tak nak.

okay, sambung semula dengan resepi tadi, aisha nak masak yang simple je, dulu masak mee goreng special untuk dia, yang tu pun tapau dari sarawak, siap nak flight apa suma, then dia fetch kat airport, time tu bagi kat dia..ha ! hamekkaw pekena mee goreng aisha kenyang sampai malam. ha ha.

nanti dah jadi suami confirm lekat kat umah je time makan.
save duit kan? dah nampak dah ciri-ciri tu.

so, sampai sini je lah, cant wait nak balik sabah because sekarang kat labuan lagi.

jom google resepi yang sedap-sedap, nak bagi yang special tapi simple kat si dia.. he he.

from aisha, till soon. 

XoXo.

2 comments:

  1. bertuah la cik abang.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk carilah yang pandai masak..hari2 boleh makan yang sedap2.

      Delete








get this widget here