cursor

Monday, 11 March 2013

Love is Great and free.



Cinta .. sukar di takrif kan dengan kata-kata. Dia kata kat aku, abg tak mau kita bercinta dalam telefon sahaja, abg mau jumpa syg yg "real" dan mau tengok syg "face-to-face" . So, dia had decided yang dia akan pergi Kuching Sarawak untuk jumpa aku. Do you believe him? dia cakap macam tu dalam masa 2 minggu mcm tu , then HE REALLY COME TO SEE ME HERE. HE KEEP HIS PROMISES. 


Before that , dia ada cakap yang dia akan tunjukkan betapa dia sayang kat aku , dia akan buktikan yang dia akan sampai kat Sarawak to see me , in vice versa lah kalau dia tak dapat datang , dia akan kirim kan duit untuk tiket aku balik Sabah. So, nampak tak semangat dan usaha dia ? . After all, ini semua adalah pengorbanan dia , and aku sangat hargai itu .. Dia kata dia tak mau bagi aku penat , sebab kalau aku balik KK mesti aku penat sebab aku cuti 3 hari ja, isnin pula ada kelas. So, sebab terlalu sygkan aku , dia pergi lah datang jumpa kesayangan dia ni (ayat org bercouple tk boleh bla) Haha.lol.

So, mesti tak sabar tengok gambar kitorang berdua kan? . Dia sweet, aku dengan ex aku dulu pun tak lah se"happy" aku kuar date dengan boyfie a.k.a abg manja aku ni. Nampak tak betapa bahagia aku kat situ ? hehe.



Time ni  kitorang date kat Waterfront , dia cakap jom kita ambil gambar untuk kenangan kita berdua , so kitorang pun ambil lah gambar sebanyak yang mungkin . Dia memang gila-gila juga mcm aku , amik gambar pun macam-macam gaya , sebiji macam aku, al-maklum orang suka bergambar. So, itu salah satunya yang buat kitorang serasi , apa yang aku suka , dia pun suka. Cuma satu laa, dia kuat makan. Haha. ( Bocor dah rahsia dia ) lol. 
Dia terus merajuk time aku cakap kat dia , "kalau kita dah jadi suami isteri, syg kena masak 2 kali , sekali masak untuk Abg sorang ja, satu kali lagi untuk anak2" jahat tak ayat aku . Haha. 
Tapi kuat makan pun tak boroi, dia tegap tauu. korang ada abg tegap ? takdaa kan. aku ja adaa. *Jangan nak buat muka menyampah kat sini ek. Haha.




Nampak macam aku letak dahi aku kat dahi dia je kan, sebenarnya tak . :) tapi muka aku tetap cute kat gambar ni  dia kata. TAK TAHULAH KORANG FIKIR APA KAN.

FLASH Xperia ARC aku memang tak boleh bla. sengaja je kan nak kaburkan muka aku yang tengah risau tunggu taxi ni . Dahlah flight kesayangan aku jam 9.40 , dalam jam 7 baru dapat taxi . dup dap dup dap tunggu taxi datang , time ni pun dia yang amik handphone aku and tangkap gambar , .. sebab kalau aku yang amik gambar, mesti gambar kitorang tu ada masalah , senget lah , muka aku lebih besar la, so , in the end, everytime bergambar memang dia lah jadi photographer aku. Aku pula jadi model sebelah dia . (Amboii, ada hati nak jadi model ).. Takpe model kat hati dia ja dah cukup :)



So, gambar yang couple lain jarang ambil , tapi bagi aku, everything yang berkaitan dengan dia aku memang akan simpan sebab itulah kenangan yang terindah dalam hidup aku , aku dah belajar melupakan someone yang betul-betul aku sayang ketika aku mulai merasa apa itu cinta , tapi selepas 5 tahun , cinta itu pudar. so , aku buat kesimpulan yang semua tu bukan cinta and just maybe sayang. sayang yang +++ punyer, that's why laa aku boleh bertahan selama 5 tahun , and the reason kenapa aku dah boleh terima cinta orang lain sebab apa yang aku rasa dulu tu mungkin bukan cinta, so, at this time , dia memang precious buat aku , super special dalam hidup aku. aku sayang dia sangat . Aku tahu dia akan baca blog aku . So , abg Heldy ( nama non muslim dia) , abg Hezrin ( nama muslim dia) , abg tegap , abg cayang , abg manja.. ( panjang sangat nak senarai kan) .. Hanya abg ja seorang di hati sayang and satu dunia dah tahu yang syg sangat sayangkan abg , syg harap abg bahagia bersama sayang selamanya :')


Inilah abg mata sepet aku :) ada mcm khairul Fahmi tak ? hee, gurau je ..

Aku date dengan dia tapi aku pakai biasa ja. Dia tanya juga kat aku kenapa tak pakai LIPSTIC? so , hari tu aku tak jawab pun soalan dia , and here my answer , " syg tak pakai lipstic and banyak lagi alat make up yang syg tak pakai sebab syg tak mau abg jumpa syg and nampak muka syg yang fake , muka yang tebal dengan make up , biar abg nampak syg buruk-buruk ja, ada jerawat , muka tak halus , berminyak , and so on . Supaya abg terima syg seadanya , abg tak jatuh cinta sebab muka yang cantik sj " that's the reason , and ALHAMDULILLAH , DIA TERIMA AKU APA ADANYA. 


Nampak tak pipi kitty lebih tembab dari aku ? at least bukan aku seorang ja yang pipi tembam ok. selepas ni orang sekeliling aku dah boleh stop call aku pipi tembam . especially abg ipar aku yang suka gelar aku BAMBAM. that's not my name :") by the way , thanks abg manja dah bagi aku Hello kitty yang sangat cute ni  , time dia beli patung ni pun dia cakap yang patung ni pipi dia ja yang besar and dia geram sangat nak cubit-cubit. Kesian kitty nak kena cubit dengan boyfie aku . Haha. 



New wallet , yang sebelah kanan tu dia beli untuk aku , tak mahal untuk dia , tapi sangat berharga buat aku , and yang sebelah kiri tu dia punya , dia beli sendiri , tapi aku yang tolong pilih untuk dia ,.. kenapa dia nak wallet baru ? sebab wallet lama dia ex dia yang selalu urus , selalu kemas , and everything ex dia buat kan, so aku decide suruh dia beli baru and dia pun mau yang baru , that's why la ada wallet berdua ni . Lepas ni kalau nak tukar wallet kena tukar sama-sama juga.. :P



Okay, decoration kek memang hancur kat situ sebab kek tu dah terbalik tak sempat di selamatkan and in the end kitorang pun makan laa as breakfast sebelum kesayangan aku balik sabah." Thanks abg dah belikan Kek Garfield ni , tp abg jahat sebab makan mata Garfield. kesian kat dia" . Lilin kek ni aku masih simpan sebab time tu memang tak dapat lighter kat mana-mana. Al-maklum kesayangan aku ni tak merokok. Kitorang berdua Anti-rokok. sebab tu tak ada lighter. hmm,Beruntung aku :)



And the last picture yang aku upload , actually banyak lagi gambar yang ada , tapi perlu tapisan untuk tontonan umum. hehe. Aku dah upload gambar ni dalam Facebook , bukan untuk tell everyone yang aku ada boyfriend , actually sebab aku dah bagitau ex boyfriend aku yang aku ada boyfriend and dia tak percaya , so aku sebenarnya upload bukti , and dia seems tak percaya , dia tanya aku , yang ni gambar betul atau tidak .. and sampai saat ni dia masih trying to ambil hati aku , macam-macam dia buat , dia nyanyikan lagu kitorang dulu , dia try ingatkan aku dengan kenangan lama kitorang , tapi aku dah tak boleh jilat balik benda yang aku dah ludah . Itulah ayat yang paling mudah aku nak described cara aku tolak dia .. so , kata boyfie jangan fikir tentang ex lagi , cukup dah 5 tahun aku setia dengan dia , and this is the time , aku sayang ex aku , tapi aku lagi sayang dan cintakan boyfriend aku yang sekarang . Aku bukan jenis yang cepat jatuh cinta , tapi aku betul-betul sygkan dia . in sha Allah apa yang aku inginkan selama ni , kasih syg seseorang akan jadi kenyataan :) so , no more words yang boleh describe perasaan aku time ni , cuma aku nak cakap , aku sayang dia sangat .

Lastly , aku harap in the future aku akan kekal dengan dia . Cinta itu semanis madu , tapi boleh jadi pahit .. so , kita kena pilih yang mana kita mahu , kita kena pandai and bijak buat pilihan , buka saja dalam memilih barang tapi juga dalam memilih cinta , cinta yang selamanya kita tunggu , try move on and buka hati kita , try bagi peluang dengan orang yang betul-betul sayang kan kita and jagalah dah sebaiknya kalau kita dah memiliki hati and cinta seseorang tu . In sya Allah , aku akan jaga apa yang aku ada sekarang , appreciate dia everyday , and thankful for what I have . Alhamdulillah .. so , MOHD HEZRIN SHAH , saya sayang awak sangat , and to my Ex abg Ikram , tolong belajar lupakan aku , belajar menerima apa yang bukan milik kita. Orang cakap kalau jodoh tak kemana . And to all reader , korang follow lah story aku k. In Sha Allah korang akan dapat pengajaran dari kisah aku dengan ex aku and what I been through , what make me move on and buka hati for my new boyfriend .. itu sahaja untuk entry kali ini . Assalamulaikum .

No comments:

Post a Comment








get this widget here