cursor

Monday, 31 December 2012

Salam 2013 ツ

          Assalamualaikum Dunia 2013,                         

ketika ini semua busy nak update blog, ada yang tengah nak balik dari celebrate new year ,duk dalam kereta menyanyi lagu , ada juga yang tido dah tak sedarkan diri dalam bilik sebab nak mengelak sambut new year, and pasti ramai Budak-budak university yang celebrate new year dengan sibuk membuat nota ringkas, menghafal mahupun membuat latihan/tutorial... sebab budak universiti sekarang ni tengah Exam Fever la konon.  ツ Me too.

                          
Yes, absolutely , I'm kinda ask that one to uncle Google  ツ
     Kalau lah boleh kan? mesti senang nak jawap kan, kalau boleh siap update status Facebook.
Haha. cukup-cukup dok merapu. So, we continue,  review 2012 ? err, oleh kerana semua buat, so I've decided nak buat juga...Jom kita list satu per satu.

REVIEW 2012 :  

16 Jun 2012 : I'd broke up with my boyfriend. Crying all night long. Hanya Allah yang tahu perasaan time tu...

 ツ 16 Julai 2012 : I make up with him again. But between sebulan tu, I've crush with someone kat Labuan, time tu I keja kat kantin Hospital sebagai cashier, which is My Brother as a Boss, saja nak isi cuti semester , nak tolong my brother majukan business dia, and terjumpa lah someone kat sana. Then, my boyfriend muncul semula dalam hidup...

 ツ Tak ingat date dah, semester 2 saya di Unimas sangat stress, roomate tak memahami, nasib baik ada Jenny Merylynda sebagai besties a.k.a bff yg terbaik, memahami saya and tempat terbaik untuk meluah perasaan. ececece. 

 ツ Saya start masuk semester 3 di Unimas and still dapat Kolej in which saya betul-betul tak sangka akan dapat duk kolej lagi. Rasa happy and sayang BRC. :)

 ツ 12.12.12 , genap setahun tak jumpa boyfriend... *tak tahu nak kata apa.

 ツ 2.83. Result semester 2 yang boleh saya banggakan, as Science student dulu..hehe :)

 ツ I've crush on someone untill now and I'll keep it safetly and secretly forever. Tak nak lah menjadi perigi mencari timba... saya ni siapalah kan. Degree Finance jak. :P

 ツ 16.11.12 : Birthday saya.. :) banyak hadiah yang saya dapat berbanding tahun-tahun yang lalu.

so, overall review, I'd have bad year that I go through, and now, welcome 2013.. and one more year saya Grade sudah ! excitednya nak keja pastu.................. 
(practical pun Belum ) haha.


                      

2013 : Bakal di sambut dengan Exam bertubi-tubi. (kalau ayat salah, hentam je la..atau Imagine)
Bertubi-tubi means 3 hari exam berturut-turut, berderet, dan yang sewaktu dengannya.
And after that 13.02.2013 will be my big day ever. adalah something yang bakal mendatang, yang saya dah memang merancang , tapi  Allah s.w.t yang akan menentukannya... saya hanya mampu berdoa.
                               

                                                              ツ  In'sha'Allah  ツ





                              
These picture give me a thousand meaning In my Life, adalah something tu.. I really can't tell. next time jak laaa.. *ayat sabahan  ツ


so, 2012... 
             

 we move on , berhijrah kepada tahun yang baru, hidup baru  ツ

Azam 2013 ? : mesti yang akan jawap, laa azam 2012 pun belum tercapai, ataupun "eh, malas lah nak buat azam -azam ni, mcm budak-budak je..".. so, whatever lah jawapan tu.. yg penting saya ada azam saya sendiri.. biarlah saya simpan elok-elok dalam diari mahupun lekat kat dalam bilik saja..
In'sha'Allah ツ saya akan berusaha untuk mencapainya  ツ
            
so, sekarang.. saya nak focus study. I'll think these exam will be the biggest exam for me.. Statistic memang sangat susah and my target untuk lulus sahaja supaya next semester aku dapat ambik methodology for Economic and Business..
 Okay, that's all.. semua student degree seluruh Malaysia.. Good Luck for Your Final exam .
Salam 2013 ツ

No comments:

Post a Comment








get this widget here