cursor

Tuesday, 25 December 2012

Mencapai Target Ku.

(KLIK UNTUK BESARKAN)


Maybe this is not the right thing. tapi bagi saya, it's okay sebab sy rasa ini milik saya and blog saya pun tak ramai yang tengok. tak se"famous' blog Irine Nadia Marcello..
so, this is my result for 2011/2012 - sem 2 session.
 tapi ni semua cuma memory and things yang saya rasa saya boleh bangga dengan diri saya sendiri. Bukan senang saya nak adopt semua ni
,(walaupun paling tinggi B+ saja)... 
Firstly, saya ni budak sains dari kecik, time sekolah menengah dulu saya amik sains stream ..
 top student juga lah. Alhamdulillah la kan. 
Selepas tu saya dapat Matrik la kunun.. di Kolej Matrikulasi Labuan... time ni saya dah 2 tahun dengan boyfie. Time matrik lah saya tau banyak lagi student pandai gila... sampai 13 A+ lagi tu.. stress juga dengar, bukan apa..takut mau menghadapi dunia luar, kalau di fikirkan diri ini cuma sekecil semut dalam kalangan manusia - manusia yang ramai ni... kalau boleh sekecil Zarah lagi..*student sains punya ayat lah kunu.... 
Time matrik amik sains fizikal. selepas tu kakak tolong apply Unimas.
 lagipun dah janji dengan kawan nak study sama - sama di Unimas. Tiba - tiba kawan dapat UMS. perggh, frust juga la.. dapat pula Finance. Time check result UPU tu, saya di kampung, saya check guna Handphone la.. walaupun handphone sony saja..tapi alhamdulillah, internet di hujung jari saja.hehe... terkejut juga dapat Unimas. Tapi.. tup..tup..

 *BACHELOR OF FINANCE (HONS)* perghh. tak tau nak cakap apa.. 
da terfikir belajar ekonomi dunia tu.. terfikir mesti masuk - masuk nanti semua org pandai.. aku tak pandai... and selepas tu masuk lah UNIMAS..
Story begin, jumpa lah besties utk sem 1 . 
Niena, Razin and Razif... Huhu, kena mention da ni.. tak pe, private juga. haha... 
1st masuk kuliah titas time tu.. *KORANG NI IBARAT PISANG PANAS* semua orang mau.. kata lecturer tu.. di situlah, terbuka fikiran aku.. betul juga kan apa dia kata... 
finance? boleh cari kerja dalam semua sector. Duit, itulah yang menjadi rebutan orang ramai di Ahir Zaman ini...
situ lah aku akan mencari peluang untuk majukan hidup aku
, bukan nak mengutuk kisah lalu atau budak - budak sains... Fikir kan, kalau aku dapat kos sains, memang aku susah nak cari kerja.. 
sebab target aku, kerja di Sabah juga.. bahagian kota Marudu. Dekat sikit dengan rumah aku.. sebab aku study ni pun sebab aku nak jaga Parents aku kat kampung tu.. supaya aku dapat jadi Pegawai Bank kat kampung aku tu.. cita - cita aku tu aku dah set sejak 1st time aku dapat tawaran Unimas, Dah janji pun dengan Mak... ( in sha Allah)....
 so, this is my result untuk sem 2. aku bangga juga lah.. bukan senang seorang student sains boleh senang - senang belajar ekonomi, marketing ..dll. ni..........
so, how it goes sekarang? aku still aku.. and tengah mencari mood and semangat untuk study.. Ini sajalah untuk sekarang.. :D segala komen di alu - alukan. and segala kutukan di harap simpan sajalah oke. Assalamualaikum Dunia..... 2013 :D

No comments:

Post a Comment








get this widget here